Nieuws

Voor 2023 zijn de contracten weer afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars. Alleen met Zorg en Zekerheid is voor 2023 GEEN contract afgesloten. Mocht u daar verzekerd zijn, dan zult u een nota krijgen voor de verrichte behandelingen.    
 

      O    O      O      O     O      O     O                   

De zorgverzekeraars hebben weer hun jaarlijkse vergoedingen voor fysiotherapie bekend gemaakt. 

     O 
 
  O      O      O     O      O     O
We zijn geopend maar werken alleen op afspraak. U bent van harte welkom!
We hanteren de strikte hygiëne maatregelen volgens het RIVM.

 voor zover mogelijk hanteren we 1,5 meter afstand
 er wordt geen handen geschud
 patiënten nemen zelf een grote handdoek of hoeslaken mee
 handen wassen en desinfecteren we zeker na elke behandeling
 
patiënten desinfecteren hun handen bij binnenkomst 
 kom zoveel mogelijk alleen
 hoesten en niezen in de ellenboog
 bij klachten en koorts wordt de afspraak geannuleerd

     O 
 
  O      O      O     O      O     O
De Corona maatregelen zijn sinds 11 mei weer enigszins versoepeld. Dat betekent dat u weer een afspraak kunt maken voor behandeling. De therapeut zal u dan nader informeren. De algemene richtlijnen van het RIVM blijven hierbij uiteraard van kracht.
Wij zien u graag weer in onze praktijk.
     O    O      O      O     O      O     O
Er is door het RIVM en KNGF groen licht gegeven om 4 mei 2020 voorzichtig weer op te schalen en onder strikte voorwaarden de behandelingen voor NOODSITUATIES, onder strikte voorwaarden en ALLEEN OP AFSPRAAK te hervatten. Patiënten die geen verschijnselen van het Coronavirus hebben en dringend fysiotherapie nodig hebben, kunnen bellen of een e-mail sturen om een afspraak te maken. Telefonische consulten en consulten via beeldbellen via MijnZorgApp kunnen sowieso ingepland worden. 

Ons telefoonnummer: 62 67 63 en email: info@fysio-fransen.nl.                                                           

     O 
 
  O      O      O     O      O     O
Nu de praktijk gesloten is, kunnen wij wel afspraken inplannen voor een telefonisch consult of consulten via (beveiligd) beeldbellen.  U kunt hiervoor een afspraak maken via ons telefoonnummer 62 67 63 of via de -email: info@fysio-fransen.nl.
Op deze manier proberen we u zoveel mogelijk van dienst te zijn.                                                   
     O    O      O      O     O      O     O
Heeft u onze
TIPS & OEFENINGEN
al gelezen?

Er staan sinds 27 maart 2020 weer nieuwe TIPS & OEFENINGEN klaar om deze Coronatijd zo goed en gezond mogelijk door te komen!
Neem er dagelijks de tijd voor!
     O    O      O      O     O      O     O

Geplaatst:
20 maart 2020: TRAINING VOOR IEDEREEN
21 maart 2020: BEWEGEN VOOR JE BREIN
23 maart 2020: Oefeningen bij LYMFOEDEEM
     O    O      O      O     O      O     O

SITUATIE m.b.t het CORONAVIRUS  
Update 17 maart 2020                                                                                                                                                           

De praktijk is tot nader bericht alleen nog open voor echt noodzakelijke patiënten. Twijfelt u of u hierbij hoort neem dan contact met ons op!

Telefoon: 0591 – 62 67 63.

Ook kunt u een e-mail sturen naar: info@fysio-fransen.nl

Verder wordt de situatie per dag bekeken en de aanwijzingen van onze beroepsgroep, het KNGF en het RIVM strikt opgevolgd.

Voor de patiënten die nog wel bij ons mogen komen gelden de volgende maatregelen:

– Bent u in contact geweest met iemand die besmet is of bent u in een risico gebied geweest, meld dit voor de behandeling.


– Valt u onder een risicogroep (denk aan COPD, kanker, hartfalen) overleg eerst met de fysiotherapeut en/of bel uw afspraak af.


– Is er verdenking op het virus (hoesten, koorts, verkoudheid) blijf dan thuis, meld de afspraak af en bel uw huisarts. De afspraak zal niet worden gedeclareerd. Stel ons op de hoogte van de uitkomst. Dit geldt ook voor de behandelde fysiotherapeut.


– In de praktijk zullen hygiënemaatregelen gehandhaafd blijven zoals toegepast voor handhygiëne en zullen ze extra aangepast worden voor de hygiëne van de behandelbanken, deurklinken, bureauplekken en wasbakken en de hele behandelkamer. Ook zal er aan u gevraagd worden om de handhygiëne te volgen.


– Om de hygiëne te waarborgen vragen wij u om een grote handdoek (+extra handdoek) mee te nemen om op de behandelbank te leggen. Onze eigen behandelhoezen zullen niet worden gebruikt zodat de bank beter kan worden gedesinfecteerd.


– Voor het betreden van de praktijk vragen wij u uw handen te reinigen en uw jas in de hal te laten hangen. Uw waardevolle spullen kunt u eventueel meenemen naar binnen.


– Er is er ook een mogelijkheid om oefenschema's op papier of via de mail te ontvangen.

 

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.
     O    O      O      O     O      O     O

DYSTONIE BIJEENKOMST
Vrijdag 10 januari 2020 van 14.00 - 16.00 uur wordt er in de praktijk een bijeenkomst gehouden voor Dystonie patiënten,  hun familieleden en overige belangstellenden. Na een inleidende lezing zal er voldoende ruimte zijn om onderlinge ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Ook zal hierbij een bestuurslid van de Dystonie vereniging aanwezig zijn.
U bent van harte welkom en kunt u hiervoor aanmelden via telefoonnummer 0591 - 62 67 63 of via  info@fysio-fransen.nl
     O    O      O      O     O      O     O

ZORGVERGOEDING FYSIOTHERAPIE 2020:
De 10 beste aanvullende verzekeringen fysiotherapie zijn hier voor u op een rij gezet.

     O    O      O      O     O      O     O

GESLAAGD voor PLUS praktijk 

Donderdag 2 mei 2019 is de praktijk weer onderworpen aan een twee jaarlijkse PLUS praktijk audit. Gecontroleerd is of we werken volgens alle wettelijke - en beroepsrichtlijnen en we aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoen. 
Een uitgebreide-, intensieve controle dag! De visiteurs hebben hun controle met een positieve feedback afgesloten en zijn we geslaagd!
Met trots mogen we u de komende twee jaar weer in onze PLUS praktijk behandelen. 
     O    O      O      O     O      O     O

DYSTONIE- bijeenkomst in onze praktijk:

In onze praktijk vond zaterdag 23 maart 2019 een inspirerende bijeenkomst plaats met Dystonie patiënten.

 

De Duitse fysiotherapeute Gaby Hupfeld was aanwezig om samen met Jorinde  en 11 Dystonie patiënten ervaringen uit te wisselen omtrent de behandeling van cervicale Dystonie (= Torticollis Spasmodica).

 

Dystonie is een neurologische aandoening ( dus met de oorsprong in de hersenen, net als bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson), waardoor een stoornis in de spierspanning ontstaat en  er onwillekeurige, oncontroleerbare spiercontracties, verkrampingen ontstaan. Daardoor kunnen draaiende, wringende bewegingen ontstaan en abnormale houdingen van één of meer lichaamsdelen. Dystonie patiënten kunnen deze bewegingen niet beïnvloeden(zie:www.dystonievereniging.nl).

 

De aanwezige patiënten vonden het allen zo interessant dat ze de gehele dag bleven luisteren en kijken naar het  totale oefenprogramma / onderzoek – en behandelmethoden van Gaby.

Dit betreft een  neurogeen oefenprogramma om hersenen te herprogrammeren, zodat er meer symmetrie ontstaat in de stand van het lichaam.

 

Tijdens deze Dystonie dag bleek er belangstelling voor lotgenotencontact in de buurt.

Daarom  zal er in onze praktijk een dergelijke bijeenkomst voor belangstellenden voor - en / of patiënten met Dystonie plaatsvinden.

 

U kunt u aanmelden via info@fysio-fransen.nl  of telefonisch via nummer 0591 – 62 67 63. 
     O    O      O      O     O      O     O  

 


ZORGVERZEKERING 2019
Omdat het alleen in december mogelijk is te veranderen van (polis en van) zorgverzekeraar en omdat het voor veel mensen toch erg onduidelijk is, hoe dat zit met fysiotherapie, hieronder (nog eens) uitleg hoe het zit met uw zorgverzekering qua vergoeding:

Fysiotherapiebehandelingen worden alleen uit de basisverzekering vergoed wanneer het gaat om een aandoening, die staat op de "chronische lijst” en pas nádat de eerste 20 behandelingen geweest zijn. Die eerste 20 behandelingen moet u zelf betalen óf u hebt daarvoor een aanvullende polis afgesloten.  Afhankelijk van de gekozen aanvullende polis, worden er 9, 12 of zelfs 27 behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed. 

                                                                                                       

Wanneer er sprake is van een aandoening, die niet op de "chronische lijst”staat, wordt fysiotherapie ook alleen vergoed wanneer u daarvoor een aanvullende polis hebt afgesloten. Er zijn veel aandoeningen, die niet als "chronisch” worden aangemerkt, maar waarvan u toch vaak klachten kunt hebben: denk maar eens aan rugpijn, artrose en reumatische aandoeningen.

Na een botbreuk of operatie, wordt dit een jaar lang als "chronisch” aangemerkt d.w.z. de eerste 20 behandelingen moeten dan vergoed worden uit de aanvullende polis. Als langduriger behandeling nodig is, wordt dit vergoed uit de basisverzekering.

 

Ook bij lymfoedeem na behandeling van kanker worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering.

Helaas is het wel zo dat vergoedingen uit de basisverzekering verrekend worden met het "eigen risico”(€385 per jaar).

Om een goede keus te maken van zorgverzekeraar kunt u ook kijken op: www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd.Daar kunt u zien welke polissen doen wat ze beloven!

Veel succes en wijsheid hiermee, maar bovenal natuurlijk een goed en gezond 2019 gewenst!  
      

Heeft u last van bijvoorbeeld artrose, een hamstring, osteoporose of incontinentie?

Op de website defysiotherapeut.com vindt  u uitgebreide patiënten informatie over deze en nog veel meer aandoeningen.

Met uitleg over de klacht, de symptomen, risicofactoren, wat de fysiotherapeut kan betekenen én wat u als patiënt zelf kunt doen.

     
Wij zijn officieel gecertificeerd PLUSpraktijk !        (mei 2017)
     
 

Omdat wij meegaan met onze tijd, zijn we inmiddels ver gevorderd met het PLUSprogramma van het KNGF om PLUSpraktijk te worden.
U kunt de ontwikkelingen hierover blijven volgen op onze Facebookpagina  https://www.facebook.com/fysiofransen/

                                                                
      
 

In de periode november - januari heeft Jorinde twee bijscholingscursussen gevolgd: zelfmanagement bij lymfoedeem en een cursus gericht op het verbeteren van de gezondheid door bewegen / trainen voor fitheid.

Door de eerste cursus is Jorinde weer helemaal op de hoogte van de huidige kennis omtrent het leven met lymfoedeem; wat kan iemand met deze aandoening beter niet doen en wat juist wel om het leven zo aangenaam mogelijk te laten zijn, ondanks deze chronische aandoening.

De tweede cursus was vooral gericht op het trainen / bewegen voor ouderen of mensen met een chronische aandoening. Hoe kun je bijvoorbeeld, door gericht te trainen / bewegen, zorgen dat de bloedsuikers, cholesterol en bloeddruk naar beneden gaan en de afweer verbetert?!

 
                    
 
Vergoeding fysiotherapiebehandelingen in 2016:
Voor 2016 zijn de tarieven van de zorgverzekeraars weer bekend gemaakt.
Via onderstaande links kunt u kijken welke vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering worden gehanteerd:
http://www.defysiotherapeut.com/
en
https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/vergoedingfysiotherapeut
 
Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen via telefoonnr. 0591 - 62 67 63 of via e-mail: info@fysio-fransen.nl
      

De open dag in de praktijk in het kader van OKTOBERMAAND - BORSTKANKERMAAND, was zeer geslaagd.

Belangstellenden hoorden deskundige uitleg van Jorinde over oedeem en de behandeling daarvan. Ook werd gedemonstreerd hoe lymfoedeem behandeld kan worden.

Alida Kikkert ( After Care Boutique, Nieuw Dordrecht) informeerde alle belangstellenden over borstprotheses, lingerie en badkleding

open dag in de praktijk

 
  

Op  ZATERDAG 31 oktober 2015 houden wij OPEN HUIS in het kader van

OKTOBERMAAND - BORSTKANKERMAAND

 

U bent hiervoor van harte UITGENODIGD !


Open dag
Powered by webXpress